Skip to Content

Google Naujienos - 2011 Birželis

Uch, kiek naujienų Google pateikė šiomis birželio savaitėmis. Tik spėk suktis :))

Naujas Google paieškos dizainas

Visų pirma Google pakeitė savo paieškos puslapio dizainą:

Naujas Google dizainas

Kas naujo?

  • Juoda įrankių juosta viršuje - kai kam nepatinka, man visai reikalo negadina.
  • Šoninė įrankių juosta - šiuolaikiškesnis dizainas.
  • URL pozicijos pakeitimas - dabar svetainės URL eina iškart po pavadinimo.
  • Padidinti tarpai tarp rezultatų.
  • Pakeistas paieškos mygtukas ir atsisakyta mygtuko "Man Sekasi".

Kas man šiek tiek nepatinka, tai kad beveik išnyko riba tarp Google Adwords Reklamos ir organinių paieškos rezultatų. Gelsvas fonas beveik nesiskiria. Raidelės "Sk" lietuviškai visiškai nieko nesako (suprask "Skelbimai"). Paprastiems vartotojams beveik neįmanoma atskirti reklamos nuo tikrų rezultatų, ypač jei reklama tinkamai surašyta. Padidėja TOP-3 Google Adwords reklamos pozicijų reikšmė, kas reiškia didesnė konkurencija, brangesni paspaudimai - daugiau pelno Google!

Atnaujintas Google PageRank

Google PageRank yra pasenęs Google marketinginis įrankis, bet kai kas vis dar suteikia tam didelę reikšmę. Vis tiek reikėtų atkreipti dėmesį, kad Google PageRank rezultatai neatspindi tikrojo svetainės autoriteto, nes parodomi duomenys gali būti 3-4 ar net 6 mėnesių senumo: http://www.seroundtable.com/june-2011-google-pagerank-13615.html

Google Panda 2.2

Atnaujintas Google paieškos algoritmas, ale Panda 2.2: http://searchengineland.com/official-google-panda-update-2-2-is-live-82611

Nors kai kas sako, kad Panda 2.2 palietė tik angliškas svetaines, bet neatliekant jokių SEO optimizavimo veiksmų mano svetainei paėmiau ir pakilau į pirmąjį paieškos dešimtuką pagal raktažodį seo (žr. paveiksliuką aukščiau)...:))

Alternatyva Facebook?

Pasiūlyta alternatyva Facebook'ui - Google +. Viskas turėtų būti aišku pažiūrėjus jų pristatymus. Padaryta gražiai, tik įdomu ar šį kartą prigis. Su Google Wave nieko nepavyko :))

O kuri iš šių Google naujienų jums svarbiausia/įdomiausia? Palikite komentarą...



blog | about seo