Skip to Content

Geriausi Lietuvos BLOGai pagal Google

Visgi įrašą greičiausiai turėčiau pavadinti NE "Geriausi Lietuvos blogai", o "Didžiausią autoritetą turintys blogai Lietuvoje", nes išmatuoti "gerumą" šioje vietoje neįmanoma.

Priešistorė

Vos tik - SEO optimiztorių nekentėjas :) - Rokiškis paskelbė savo Blogerio Deklaraciją ir atsirado nemažai pasekėjų, supratau koks tai puikus šaltinis SEO eksperimentui - kurį gi blogą Google laiko didžiausiu autoritetu Lietuvoje?

Eksperimentui sąlygos beveik idealios:

  • dauguma blogerių tiesiog nukopijavo visą tekstą pažodžiui, todėl nukrypimo dėl per dažno ar per mažo raktažodžio minėjimo neturėtų būti, ir
  • beveik visi blogeriai sudėjo nuorodas į vienas kitą, taigi nuorodų skaičius irgi panašus.

Google rezultatai

Geriausias būdas išsiaiškinti blogų reitingus pagooglinti "blogerio deklaracija":

Blogerio Deklaracija Googleje

Kaip matome, pats idėjos autorius netgi nėra pirmoje vietoje! Nors atrodytų ir tekstas tas pats, ir nuorodų skaičius tas pats (iš tikrųjų netgi daugiau nuorodų turi autorius), tai kame čia problema? Ogi dar vienas įrodymas, kad svetainės autoritetas įgauna vis didesnę reikšmę Google algoritme.

Visgi nežinau.lt autoritetas yra labai didelis Google akyse, todėl įrašas reitinguojamas #1. Neatmetu galimybės, kad jeigu nežinau.lt autorius sugalvotų pradėti kopijuoti kurio nors blogerio ar blogerių straipsnius - Google palaikytų jį kaip originalą ir iškeltų į pirmą vietą :) Ką šis suteiktas autoritetas duoda SEO požiūriu? Ogi bet kokia susijusi "do-follow" nuoroda iš nezinau.lt svetainės žymiai pagerintų ir jūsų svetainės autoritetą, o tuo pačiu ir Google reitingus. Tik nepradėkite spaminti komentarais dabar :))

Šiaip galbūt daugelį nustebino smailyte.lt atsiradimas dešimtuke, bet šis blogas sukurtas knygos vaikams pardavimui ir turi nemažai nuorodų iš mamų (??) ir kitų vaikų edukacijai skirtų svetainių, taigi susikurtas autoritetas visiškai kitoje nišoje vis tiek duoda savo vaisių reitinguojantis pagal duotąją frazę.

Kas įdomu, kad Google masiškai nepritaikė pasikartojančio turinio "baudos" šiuo atveju. Rodoma, kad yra bent 15200 puslapių mininčių "blogerio deklaraciją". Savaime aišku daugelis yra pasikartojančių (mėnesio archyvai, feedburneriai ir pan), o taip pat keletas blogerių įsidėjo nuorodą į svetainės sidebar ir tokiu atveju "blogerio deklaracija" randama visuose jų įrašuose/puslapiuose. Tačiau pabandžius nueiti į tolimesnius paieškos puslapius pamatysime, kad Google pasiūlo tik 279 rezultatus iš kurių vėlgi yra keletas pasikartojančių. Paspaudus, kad norime "pakartoti paiešką įtraukiant praleistus rezultatus" - vis tiek gauname tik 337 rezultatus. Taigi nemažai pasikartojančio turinio "nuėjo" į Google šalutinį indeksą...

"Blogerio deklaracija" - paprasčiausias linkbaiting?

Šiek tiek kurioziška, bet kad ir koks SEO nekentėjas būtų Rokiškis jis su šiuo įrašu ėmė ir pritaikė vieną iš SEO metodų savo blogo autoriteto kūrimui - linkbaiting.

Link baiting arba nuorodų masalas yra būdas pritraukti nuorodas ir lankytojus į savo svetainę natūraliu būdu, t.y. sukuriant naudingą įrankį, išspausdinant išskirtinį interviu, parašant įdomų ir diskutuotiną straipsnį ir pan. Blogerio deklaracija tam idealiai tinka - užkabinta daugelį dominanti tema, o ir deklaracijos formatas (imkit mano straipsnius, bet įdėkit nuorodą) skatina prisijungiančius palikti nuorodą į autorių "iš geros valios".

Aišku Rokiškis gali paprieštarauti, kad jis suteikia atgalines nuorodas iš savo blogo visiems prisijungusiems prie deklaracijos. Bet visi kiti perspausdinę deklaraciją visų tų pačių atgalinių nuorodų neįtraukia ir labiausiai SEO naudos iš šio straipsnio gauna autorius. Greičiausiai, tai nebuvo jo tikslas, bet kaip sakė žymus Lietuvos veikėjas - "Kas gali paneigti..." :))

Comments

Matai, sąmokslo teorijas

Matai, sąmokslo teorijas galima kurti visokias - pvz., jei tu užsiimi SEO, tau atrodo, kad visi tuo užsiima lygiai taip pat. Apie SEO turiu prastą nuomonę dėl vienos priežasties: labai daugelis SEO optimizuotojų užsiima tiesiog elementariu spamu ir makaronų kabinimu.

O pati deklaracija buvo dėl visai kitų priežasčių, jos pačioje deklaracijoje ir išdėstytos :-)

Tiesa, prisipažinsiu, kad tavo eksperimentas, kurį kadaise padarei su alumi - įspūdingas :-)

Samokslas )))))

Samokslas )))))

Senas įrašas, bet vistiek

Senas įrašas, bet vistiek pakomentuosiu...
Čia tas pats kaip ir tarkim virėjas... pasauly geriausiu virėju yra pripažintas koks nors John Smith, bet tu žinai, kad tavo kaimynė gamina skaniausiai pasaulyje. Kitaip sakant - kas turi daugiau draugų - tas ir geresnis.... :)

"Automobiliu nuoma" - tavo

"Automobiliu nuoma" - tavo nuorodu rinkimo taktika pasenusi. Ir jei negirdejai Google i pasauli paleido Penquin algoritma, kuris prafiltruoja per daug optimizuojamas svetaines. Tavo nuorodose 95% raktiniu zodziu yra vienintele fraze, taigi svetaine puiki kandidate buti atsijota "Pingvino". Pasirasinek komentarus tikru vardu - vis bus daugiau naudos :)

Sveiki, galiu parasyti idomiu

Sveiki, galiu parasyti idomiu straipsniu apie grozio industrijos uzkulisius, apie priemones ir apie gamintoju aferas is tikruju. Aisku noreciau kad atsidekodami leistumete isideti kelias nuorodas i savo tinklarascius pvz. http://www.blakstienupriauginimas.eu ar atsiras norinciu bendradarbiauti?



blog | about seo