Skip to Content

Google PageRank išėjo į pensiją?

Jeigu šiandien patikrinsite savo svetainės Google PageRank tikriausiai pastebėsite, kad jis yra "n/a" arba "not available". Tik neišsigąskite, kad Google jus nubaudė. Patikrinkite pačios google.lt svetainę. Irgi "n/a"? Taigi Google PageRank dingo visur :)

Toks reiškinys negali būti traktuojamas kaip Google PageRank atnaujinimas, nes negali PageRank dingti iš visų interneto svetainių. Nebent, tai dar vienas Google liapsusų :)

Google PageRank dingimo versijos

Yra dvi versijos, kodėl taip atsitiko:

  1. Google Page Rank yra užpatentuotas Stanfordo Universitete ir patentas galioja iki 2017. Google turėjo išskirtines teises į šį patentą iki 2011 m pabaigos ir tuomet išskirtinės teisės baigiasi. Gali būti, kad ta data jau atėjo.
  2. Kaip žinia šiandien mirė Apple įkūrėjas Steve Jobs ir kita versija, kad Google šitokiu būdu pagerbia mirusiojo atminimą.

Kol kas jokių oficialių pranešimų iš Google stovyklos nesulaukta, todėl telieka spekuliacijos. Bet iš principo PageRank dingimas tik duos daugiau naudos protaujantiems SEO specialistams, nes dabar jau tapo paranoja kaip nekurie webmasteriai žūt-būt bando pasikelti savo PageRank, o visokie gudručiai bando išspausti kuo daugiau naudos pardavinėdami nuorodas iš "labai svarbios" svetainės su PR5. Sakiau ir sakysiu - PageRank rodomas ant Google Toolbar yra tik Google marketinginis triukas ir būdas susirinkti informaciją apie vartotojų naršymo įpročius.

Kai sužinosiu ką daugiau - papildysiu...

Papildymas: OK, greičiausiai Google tiesiog keičia/atnaujina PageRank ir nuo šiol trečiųjų šalių naudojami įrankiai turėtų kreiptis į naująjį URL: "http://toolbarqueries.google.com/tbr?", o ne į senąjį URL: "http://toolbarqueries.google.com/search?"

 

Comments

Tikrai taip, vyko tik

Tikrai taip, vyko tik atnaujinimai.

http://www.seoaudit.lt

Reklamuojamės? :)) Būdas

Reklamuojamės? :)) Būdas gauti nuorodą iš komentarų yra jau seniai atgyvenęs. Ar tokiais pačiais būdais bandai "kurti" nuorodas ir klientams?



blog | about seo