Skip to Content

Blogorama.lt ir kiti RSS turinio vagys - kaip sustabdyti?

Jau kuris laikas Lietuvos blogosferoje sklando nepasitenkinimas blogorama.lt ir klausimas - kaip sustabdyti blogorama.lt (ir kitus), kurie naudojasi RSS automatiniu turinio kopijavimu.

Pradžioje šiek tiek abejojau ar verta rašyti šitą įrašą, nes pateiktas metodas yra SEO juodosios technologijos (SEO Black Hat), bet kai pamačiau, kad keletas Lietuvos online laikraščių ir portalų perspausdinę nuotrauką kaip šaltinį nurodo blogorama.lt, o ne tikrąjį autorių - apsisprendžiau.

Apsisaugojimas nuo blogorama.lt ir kitų RSS vagių

Šis paprastas metodas galioja tik tiems, kurie rašo blogą "ant" savo domeno (t.y. manodomenas.lt), o ne "ant" blogo platformos kaip vardas.blogspot.com ar pavadinimas.wordpress.com. Popo.lt naudoja wordpress platformą, tai manau irgi nieko nepavyks, nebent paprašysit projekto autorių - gal pagelbės.

Viskas ko jums reikia, tai turinio vagies IP adreso ir tuomet jūs galėsite pateikti kokį tik norite turinį į jo svetainę :)

Paprasčiausias būdas išsiaiškinti niekadėjo IP adresą yra "papinginti" jo svetainę, t.y. einame į DOS promt programą ir suvedame:

ping blogorama.lt

Ir blogiečio IP adresas kaip ant delno :) Pilna ir internete įrankių nustatyti IP - pasigooglinkit "ping domain" ar pan.

Tuomet į savo .htaccess failą įrašę šias 3 eilutes, galėsite jam siųsti kokį tik norit turinį:

htaccess kodas

Kur "213.155.23.216" yra niekadėjo (blogorama.lt) IP adresas, o "http//naujasRSS.lt/feed" turinys, kurį norite jam siųsti. Tai gali būti kokia porno svetainė (užrūstinti Google) ar pačio niekadėjo RSS, kad susidarytų uždaras ratas ir neatlaikytų serveris, o gal šiaip kas ne į temą, kad iš karto nepastebėtų. Galimybės beribės :)

Norėdami pasitikrinti, kokį turinį siunčiate pradžioje pratestuokite su savo kompiuteriu, t.y. įrašykite savo kompiuterio IP adresą.

Kaip minėjau, čia yra Black Hat SEO, todėl iš karto perspėju, kad naudotumėte šį metodą savo nuožiūra. Aš neprisiimu jokios atsakomybės dėl patirtų ar padarytų nuostolių. Bet jei kas nors išbandysite šį metodą prieš blogorama.lt - parašykite komentaruose kaip sekėsi :)

Comments

1. Jis naudoja ne vieną IP

1. Jis naudoja ne vieną IP scrapinimui.
2. Tai veikia, jei RSS srautą naudoji integruotą. Jei naudoji Feedburnerį - neveikia.

Na tai per logus pasiziuri IP

Na tai per logus pasiziuri IP adresus ir kiekvienam sukuri po tokia taisykle.

Jei neturi priejimo prie logu, nes turi wordpress bloga, tai yra pluginu, kurie nurodo feed readerio IP adresa. Kad ir sitas, pavyzdziui: http://wordpress.org/extend/plugins/copyfeed/

Galima taip daryti, kol tų IP

Galima taip daryti, kol tų IP nėra daug.

Tačiau kaip ir minėjau - naudojant Feedburnerį, tai neveikia.

Tikrai nemanau, kad

Tikrai nemanau, kad blogorama.lt savininkas nukreipines savo pastangas nepelningui (kaip jis pats sako) projektui ir kurs robotus su simtais IP adresu...
O jis naudoja feedburneri scrapinimui? As maniau jis naudoja WP plugina, kuris automatiskai RSS pavercia i irasus...

Ne, ne taip supratai,

Ne, ne taip supratai, blogams, kurie naudoja feedsburner, tai neveiks. Tavo būdą gali naudoti tik žmonės, kurie savo rss srautą leidžia tiesiogiai pvz netikseo.lt/feed/ o ne feeds.feedsburner.com/netikseo/
Tikiuos, dabar aiškiau.
btw, nusiimk tuos paveiksliukus, kur raides rašyt apačioj reikia, nes tokie šūdai mažina komentatorių skaičių milijardą kartų.

Jo..., paskaitai tai skamba

Jo..., paskaitai tai skamba kaip lituanistas apie IT kad rašytų arba valytoja pristatytų publikai savo atradimą. Lyg ir daiktai (priemonės) tos pačios, sprendimas netgi ir suveiks, jei kreipiasi tik iš vieno IP, na bet jau terminologija...

Na koks čia BLACK HAT SEO? Eilinį http redirectą padaryti - čia black hat seo, taip? Ir dar reikia apie tai pranešti, įvardinant kaip kokia baisią paslaptį ar truputi juodą juodą atradimą. Booo

Lyg valytoja kokia pranešinėtų pasauliui apie juodą black hat seo atradimą. Mol įjungus tą raudoną mygtuką, nu ten tą ant to balto daikto su skylutėm ir kur kažko prikaišiota (ant prailgintojo) patalpoje sušvinta monitoriai - ji atrado juodąją mėlynąją šviesą. Vou....!!! krentu vietoje.



blog | about seo